Southcombe Gloves

Southcombe Gloves

Southcombe Gloves is sinds 1847 een specialist in handschoenen mode. Het bedrijf, gevestigd in Engeland, bezit een fabriek, een leerlooierij en een heel team wat zelf handschoenen ontwerpt, maakt en levert. Als 5e generatie in de familie kun je stellen dat er heel wat ervaring is opgebouwd door de jaren heen om dit specialisme te vervaardigen. Zij streven naar de hoogste normen door creativiteit, passie en expertise in te zetten. "Our standards are high: we aim to make the most luxurious product we can, with creativity, passion and expertise." – Southcombe gloves

De geschiedenis van Southcombe handschoenen

In 1847 was er veel vraag naar handschoenen doordat de ‘Fosse Way’ bij ‘Stoke-Under-Ham’ (nu ‘Stoke-Sub-Hamdon’) de belangrijkste wisselpost voor de paarden op de weg van ‘Bath’ naar ‘Exeter’ was. Richard Southcombe begon voor de koetsiers stoffen handschoenen te maken. Tegen 1865 werden er wekelijks 36.000 paar handschoenen gemaakt. Er was een nieuw hoofdgebouw in de fabriek nodig om de groeiende vraag voor de productie van de handschoenen aan te kunnen. Sinds 1873 is het voltooid en op de huidige locatie gebleven. Richard stierf in 1885 waarna zijn twee zonen het werk overnamen. Uiteindelijk namen de daarop volgende zonen van Sydney, Douglas, Dick en Wilfred Southcombe het bedrijf over in 1928. De start van een enorme groei voor leren handschoenen ontstond. Southcombe bleef groeien doordat zij aan vele winkels en warenhuizen hun handschoenen leverde. In 1973 stierf Douglas. De huidige voorzitter Michael Southcombe nam het over. In 1995 kreeg hij hulp van zijn zoon David, de huidige directeur. Er volgde een zware tijd voor de Britse productie, omdat veel warenhuizen lederen handschoenen uit China gingen importeren. David leidde de ontwikkeling van de lederen technische kant van het bedrijf en heeft daarmee de kwaliteit kunnen waarborgen en de handschoenen wereldwijd kunnen verkopen. In de jaren ‘90 heeft het familiebedrijf de productie van technische handschoenen met aandacht voor de handschoenvereisten (voor o.a. hulpdiensten) uitgebreid. Door de vrouw van David, Caroline – die in 2008 in dienst kwam als creatief directeur – is het Southcombe merk ook opgezet als een modehandschoen. Sindsdien is het assortiment gegroeid (mode-, technische- en sporthandschoenen) en wordt de kwaliteit en de afwerking meer gewaardeerd, zowel bij groothandelaren als de pers.

De kwaliteit van Southcombe handschoenen

De Southcombe familie is erg trots op de kwaliteit van de handschoenen. Er is veel toezicht op het ontwerp- en productieproces om er voor te zorgen dat ieder paar handschoenen voldoet aan de normen. Hierdoor kan er garandeert worden dat ieder paar handschoenen een flexibele pasvorm en een uitstekende kwaliteit leer bevat. Ze gebruiken de beste kwaliteit premium leder om de zachtheid van het leer te garanderen. Daarnaast werken zij volledig duurzaam door de lederen huiden van de voedingsmiddelenindustrie te gebruiken. In plaats van weggooien worden er nu mooie, luxe handschoenen van gemaakt. Een handschoenenpaar bestaat uit minimaal zestien stukken leder. Veel handschoenen worden met de hand in elkaar gezet, maar ook met de machine is mogelijk. Zie hieronder een video over het productieproces van de Southcombe handschoenen.

 

Wereldwijd erkende handschoenen

Southcombe staat wereldwijd bekend als een merk voor kwaliteitshandschoenen. Zij leveren de handschoenen aan meer dan 45 landen over de hele wereld! Southcombe levert niet alleen handschoenen aan consumenten. De Engelse politie, brandweer en militairen dragen deze kwaliteitshandschoenen namelijk ook.