Laimbock handschoenen

Laimbock merkinformatie en geschiedenis

Laimbock handschoenen is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogwaardige kwaliteitshandschoenen en actief in Europa sinds 1831. Wat 180 jaar geleden begon als familiebedrijf, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd succes, waarbij bijna iedere generatie heeft gehoord van het merk Laimbock handschoenen. In 1831 reisde de familie Laimbock -voor de verkoop van hun handschoenen- van Tirol naar Nederland. In Tirol bevindt zich het dorpje Zillertal, wat bekend staat om het grootste skidal ter wereld. De zillertaller-handelaars hebben glimmend zeemleer als bekende specialiteit. Laimbock werd uiteindelijk beroemd om dit materiaal, namelijk door de handschoenen in Glacé. Dit ‘Tirolerkarakter’ blijft hedendaags voortbestaan in de collectie van Laimbock handschoenen. Zij zeggen dan ook: “handschoenen maken is onze traditie, onze passie en ons erfgoed”.

 

De kwaliteit van Laimbock handschoenen

Laimbock kenmerkt zich door een groot assortiment, een hoog serviceniveau en innovatie. Niet voor niets is Laimbock al sinds 1891 hofleverancier van de koninklijke familie. Door continue streven naar product verbeteringen en het testen van nieuwe technieken, kan Laimbock als geen ander: duurzaamheid, kwaliteit en met name comfort garanderen van haar handschoenen. Buitengewone materialen en perfectie beginnend in de designfase zijn ondenkbaar in de werkprocessen van Laimbock. Er is zelfs een speciale 'erfgoedcollectie' die de handschoenen van Laimbock typeert.

 Bekijk alle Laimböck handschoenen en wanten

Het productieproces van Laimbock handschoenen

Het productieproces van de Laimbock handschoenen begint bij een keuze maken uit leer. Er zit veel verschil in de structuur, de dikte en de flexibiliteit van leer. Het beste leer komt uit landen met een tropisch klimaat. Dit leer wordt door een leder-handschoenen specialist bruin gemaakt. Vervolgens wordt het leer in stukken geknipt. Minimaal 25 stukken worden gebruikt om een paar Laimbock handschoenen te maken. Daarna worden alle stukken aan elkaar verbonden. Iedere naaister heeft bij Laimbock zijn of haar eigen specialiteit, bijvoorbeeld het maken van garnituren. Als de stukken aan elkaar zijn bevestigd, wordt de voering in de handschoenen gemaakt. Hier komt een stuk vakmanschap bij kijken, omdat het belangrijk is dat de voering goed wordt vastgemaakt tot aan de vingertoppen en gesloten wordt aan de manchet van de Laimbock handschoenen. Ten slotte wordt er een kwaliteitscontrole uitgevoerd. Als de Laimbock handschoenen de inspectie hebben doorstaan, worden ze gestreken en gepolijst. Op deze manier krijgen ze een mooie uitstraling en een perfecte pasvorm. Hierna worden de handschoenen voorzien van een vochtvrije verpakking. Door dit productieproces is ieder paar handschoenen uniek en met zorg gemaakt! Zoals Laimbock zegt: "The final product is a finished glove worthy of the name Laimbock. Laimbock the glove company."