Onderhoud van handschoenen

onderhoud handschoenen

Onderhoud van handschoenen - tips!

Handschoenen kunnen een leven lang mee gaan, mits ze goed worden onderhouden. In dit artikel willen we een aantal onderhoudstips geven om de handschoenen zo goed mogelijk te onderhouden.

1. Handschoenen mogen niet vochtig worden weggelegd in een doos of kast. Dit voorkomt een broeiproces waardoor er schimmelplekken op de handschoenen kunnen ontstaan. Droog leren handschoenen niet op de kachel of verwarming, door plotseling temperatuurverschil kan een handschoen hard worden.

2. Handschoenen kunnen afgeven wanneer ze een specifieke kleur hebben. Impregnatie met waterafstotende spray kan dit voorkomen, dit dient dan wel met regelmaat te gebeuren. Als je een lichte jas draagt, dan draag geen donkere suede handschoenen wegens risico op afgeven.

3. Wrijf nooit met suede handschoenen over je gezicht. Door gezichtscreme gaat suede glimmen en dat is moeilijk te reinigen. Tevens kan een suede handschoen kleur afgeven op het gezicht.

4. Net zoals bij schoenen is het goed om handschoenen af en toe af te wisselen.

5. Was geen handschoenen in de wasmachine, want het materiaal is daarvoor te kwetsbaar. Ook geen chemische reiniging is toegestaan. Wel mag je de handschoenen inspuiten met een voedende en waterafstotende spray. Mocht een handschoen desondanks vies zijn geworden dan kun je deze schoon maken met een borstel een leer lotion. Een zachte doek met groene zeep kan ook wonderen verrichten. Gebruik geen wasmiddel of andere onnatuurrlijke reiniging, dit zorgt voor een dichtgeslipte porie.

6. Bij het aan en uittrekken van handschoenen kan deze beschadigen. Doe dit via de volgende instructie: trek niet aan de split en zijnaden maar begin vanaf de toppen en strijk deze over de vingers. Schuif het daarna over de duim en strijk het glad naar beneden.